SEJELITA DI HATI

INSAN BIASA Mengharapkan bahagia menumpahkan ilham yang dipinjamkan TUHAN di dada siber.

Ahad, Februari 22, 2009

LOW YATT, "NASI AYAM nama MELAYU" tapi...

LEPAS TUTORIAL. suami jemput. pergi Low Yatt beli batery. parking berbayar ikut meter jam, huh! anak-anak nak ke tandas. kena bayar setengah hinggit, huh!
jalan-jalan lagi. nak cari bateri komputer. sebelum teruskan carian, dah lapar la pula. Kita makan dulu, kata suami. anak-anak dah melompat2 lapar kot. OK MAKAN Di situlah, nampak makanan melayu, nama melayu, nasi ayam.
nak Order... tengok menu. wahhh mahal. tak macam kota damansara. Ye la, sini kawasan tiga segi emas! harga pun macam emaslah juga. Okla oklah. kita makan. aku tengok atas meja sebelah budak2 muda tu minum air kelapa laut napak sedaap aje. aku cakap nak bangun beli air tu kat stall minuman. suami aku cepat panggil aku. katanya pelayan tu (eh, indon rupanya) dah terangkan harga nasi yang mahal tu pakej air sama. airnya ialah jus buah. wahhh baguslah.

duduk punya duduk, lembabnya! mana nasi ayam ni. dah la bagi jus dah tinggal ais aje. tukang masak tu nampak macam cina. ya, betul cina. tapi pelekat kat dinding restoren 'free pork,' boleh percaya ke. Eh, takkan la depa buat gitu! marah Suami. Okla okla. Ehhh!??? mana nasi kita ni!!! tukang masak cina dan pembantu indonnya nampak kelam kabut. meja sebelah kanan dan sebelah depan sana pun gelisah. indon tukang amik order duk tanya tukang masak tentang order, tukang masak cina tu marah2 hangin2. pastu pelayan indon tu panggil lagi orang masuk restoren, amik lagi order. Huh! yang dah ramai oder ni belum dapat makan lagi dah amik order... HUH!!!!
nasi baru sampai satu pinggan, bagi anak2 makan dulu. aku panggil, tambah air jus, sebab katanya pakej air dpt free, jadi, mana lagi satu??? dia anta air kosong. pastu suami panggil lagi, mana air free. dia bagi lagi air kosong. Huh!
pastu aku tanya tisu, nak lap mulut. aku suh anak minta, cina tukang kira tu jawab malas dan selamberr. 'takda'. APA!? restoren makanan mahal, takde tisu. Ni nak kena potong bayaran ni, aku dah tak puas ati. Kemudian, nasi pun sampai. Lambat! aku kesian anak2 aku makan lapar.
bayarlah... ok.
Ni apa bayar begini ada tambahan ni. jawab cina tu harga air lain. Aikk indon tu tipu ke. aku tunjuk menu dan terjemahan menu tu. indon tu kata depa tak tipu sebab dah lama meniaga situ. dia cek resit aku. pastu dia ckp, aku kena bayar lagi satu air jus. APA???! aku dah marah. Aku cakap tak puas ati. minta kamera hp nak amik gambar keterangan menu. cina tu dah gelabah buat2 sibuk jawab tipon. aku hot! hangin ni. Ni taknak duit ke? Takpelah aku boleh bayar tapi hangpa memang penipu. lain kali terang betul2 kat pelanggan. jagn tipula. pastu ada sorang brader bersuara kuat sokong aku cakap restoren ni memang teruk sangat. dia lagi terkena, satu kuarga besar makan kat sini. HUH!!!
ITULAH DIA RESTOREN NASI AYAM NOOR di Low Yatt.
PENIPUAN BUKAN BERLAKU DI SITU SAJA, malah di Low Yatt memang biasa! AKU bukan perkauman tetapi aku jadi benci dengan minah Indon pelayan tu dan cina tukang kira tu sebab PENIPU!!! (AKU BUKAN PERKAUMAN, tidak menuduh semua kaum mereka begitu. Ya, bukan semua)

3 ulasan:

Ibnu Ahmad al-Kurauwi berkata...

Cikgu tak baik garang-garang tau!

farizghazali berkata...

kalau dah bertuhankan duit, apa cara, menipu sekali ppun dia orang akan dapatkan duit.

Tanpa Nama berkata...

alo dik nun. itu restoran cina muslim lah. btw, adat shopping di KL memang macam-macam bayaran. kalau rasa tak mampu, pergi sajalah tesco

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...